Újdonságok

Új, ultraszűrős termékek érkeztek hozzánk a Blue Filtertől

Kétfokozatú szűrő, amely könnyen felszerelhető közvetlenül a konyhapultra. A szűrő bármilyen típusú vízcsaphoz csatlakoztatható.

Eltávolítja a nagy molekulasúlyú anyagokat, a kolloid anyagokat, valamint a szerves és szervetlen polimer molekulákat. Az alacsony molekulatömegű szerves anyagok és ionok, mint a nátrium, kalcium, magnézium klorid és szulfát nem kerülnek eltávolításra.

Eltávolítja a klórt, a mérgező klórvegyületeket, a peszticideket, a mosószereket és a fenolokat.

Mi az ultraszűrés? Hogyan működik az ultraszűrő membrán?

Az ultraszűrés (UF) a szokásos otthoni víznyomást használja fel arra, hogy a vizet átnyomja egy félig áteresztő membránon, és eltávolítsa belőle a szennyeződéseket. A fordított ozmózissal ellentétben az ultraszűrés megtartja a vízben az ásványi anyagokat, miközben kiszűri a baktériumokat, a vírusokat és a parazitákat. 

 

Fordított ozmózis vagy ultraszűrés

Sok ultraszűrő rendszer üreges szálas membránt használ, amely a vizet belülről kifelé szűri. Ez nagy felületet biztosít a részecskék számára, hogy megtapadjanak rajta. Más membránok, mint például a spirális tekercselésű fordíttott ozmózis (RO)  membrán, kívülről befelé szűrnek. Az üreges szálas membrán nagy kémiai ellenállással rendelkezik az oxidálószerekkel és a klórral szemben, azonban a fordított ozmózis membrán nem tűri a klórt.

A fordított ozmózis rendszer biztosítja a legkiterjedtebb szűrést, mivel az RO-membrán rendelkezik a legkisebb pórusmérettel, de erre a szűrési szintre nem mindig van szükség vagy nem mindig előnyös. Az UF-rendszer megtartja azokat a hasznos ásványi anyagokat, amelyeket az RO-rendszer eltávolít. Ez azt jelenti, hogy egy ultraszűrő rendszer nem távolítja el a vízben oldott sókat vagy fluoridot.. Az ultraszűrő rendszer alacsony víznyomáson is működik, míg a fordított ozmózis rendszerhez nyomásfokozó szivattyúra van szükség a vízfolyás növeléséhez.

Ultraszűrés vagy nanoszűrés és mikroszűrés 

A membránszűrés mind a négy típusa – fordított ozmózis, nanoszűrés, ultraszűrés és mikroszűrés – közötti különbség a membrán pórusmérete vagy csökkentett részecskeméret. A felhasználó által kívánt vagy igényelt vízminőségtől függ, hogy melyik módszerre van szüksége. 

Mikor használják az ultraszűrést?

A pórusméret és az eltávolított részecskék típusainak megkülönböztetése azt jelenti, hogy minden szűrési típus egyedi célt szolgál.

Az ultraszűrés azok számára ajánlott, akik jobban szeretik, ha az ásványi anyagok a vízben maradnak, de a mikroszkopikus szennyeződéseket ki akarják vonni. Az ultaszűrés rendszer azért választható a fordított ozmózis rendszerrel szemben, mert kevesebb víz kerül pazarlásra. Egyes helyeken az ultraszűrést arra használják, hogy a szennyvizet újrahasznosítsák, így a víz szűrés után újra felhasználható öntözésre. 

A fordított ozmózist olyan helyzetekben használják, amikor minden részecskét, beleértve az oldott anyagot is, el kell távolítani a vízből. Egyesek inkább a hűtőszekrényből vagy a csapból származó RO-vizet részesítik előnyben, különösen, ha kútvizet használnak. Az RO-t sósvizes akváriumok esetében is előnyben részesítik, ahol a tiszta vízhez pontos mennyiségű só adható vissza.  A nanoszűrést gyakran használják a nehéz szilárd anyagok eltávolítására, például a tejtermékekben vagy bizonyos lágyítási célokra. A mikroszűrés pedig eltávolítja a lebegő szilárd anyagokat, például az algákat és az üledéket.

Pultra helyezhető asztali ultraszűrős termékeink

Az ultraszűrés előnyei

 • alacsony nyomáson működik a rendszer
 • eltávolítja a baktériumokat és vírusokat
 • megőrzi a vízben az alapvető ásványi anyagokat
 • gyorsan és egyszerűen telepíthető
 • nem termel szennyvizet

Paraméterek

 • Méretek: méret: 301 x 65 x 90 mm
 • Tápvízcsatlakozás: Univerzális SDV útváltó csatlakozás
 • Tiszta víz csatlakozó: Csap
 • Hőmérséklet: 2-38 ºC
 • Üzemi nyomás: 4 Bar
 • Szűrési pontosság: 0,1 mikron
 • Maximális átfolyás: 3,8 L/min
 • Élettartam: 11,000 liter
 • Csereszűrők: Ultraszűrő (AC-CTO-HF-10-NL)

Az ultraszűrő rendszer környezetbarát. Az ultraszűrés 90-95%-os visszanyerési aránnyal rendelkezik, és újrafelhasználásra alkalmas szennyvízkezelésre használható. Az otthoni ultraszűrő vízrendszer használata előnyös a környezet számára, mivel csökkenti a hulladéklerakókba kerülő műanyag vizes palackok mennyiségét is.